Business Construct

Sondaj Genesis Property: 45% dintre angajaţi s-au întors complet la birou şi peste 70% spun că vor să lucreze de la birou sau în sistem hibrid în 2022

Sondaj Genesis Property: 45% dintre angajaţi s-au...

Autor: Roxana Rosu

09.03.2022, 10:05 171

Aproape 45% dintre angajaţi lucrează în prezent doar de la birou, ca urmare a politicilor companiei privind modul de lucru stabilit pentru acest an, iar alţi aproape 16% trebuie să meargă săptămânal la sediu, fără ca angajatorul să impună o anumită frecvenţă, arată un sondaj realizat de Genesis Property.

Cei mai mulţi îşi doresc să lucreze alături de echipă, la birou, cel puţin trei zile pe săptămână (39%) şi doar 3 din 10 angajaţi preferă în continuare lucrul de la distanţă.

„Flexibilitatea modului de lucru din ultimii doi ani a transformat fundamental viaţa profesională a oamenilor şi relaţia lor cu biroul. Lucrul de la distanţă a venit cu soluţii la provocările pentru sănătate, dar în acelaşi timp şi cu nostalgia interacţiunilor la birou de dinainte de pandemie. Oamenii vor înapoi la birou cel puţin în sistem hibrid şi au nevoie de spaţii de lucru mai sigure pentru sănătate, adaptate modului de lucru al viitorului”, spune Ştefan Tudos, vicepreşedinte Genesis Property.

Potrivit sondajului realizat recent în rândul a 1073 de angajaţi, aproape 60% dintre ei spun că politica de lucru în compania unde lucrează prevede desfăşurarea activităţii doar de la birou sau în sistem hibrid cu prezenţă în principal fizică, în timp ce alţi aproape 30% merg la sediu când au nevoie să interacţioneze cu colegii sau simt nevoia să socializeze. Peste 70% vor să lucreze de la birou în 2022 sau cel puţin în sistem hibrid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO