Business Construct

Şova: Banii colectaţi din acciza la carburanţi vor fi folosiţi pentru cofinanţări sau pentru lucrări noi de autostrăzi

Şova: Banii colectaţi din acciza la carburanţi vor fi...

Autor: Ioan Dornescu

01.04.2014, 17:15 82

"Cu acciza se pot face două lucruri. Aşa cum a spus şi premierul, Parlamentul împreună cu Guvernul urmează să stabilească în fiecare an care sunt proiectele de autostrăzi care urmează să fie finanţate din acciză. Acciza poate fi folosită şi pentru cofinanţare, în ipoteza în care dorim să cofinanţăm mai mult de 15%, sau poate fi folosită şi pentru proiecte noi. Ca exemple de autostrăzi care ar putea fi construite din acciză, vă dau la prima strigare de la Borş până la Nădăşel (judeţul Cluj), sunt dacă nu mă înşel, 157 de kilometri. Suplacu de Barcău - Borş este finanţat din bugetul de stat, deci acciza este binevenită, iar de la Suplacu de Barcău la Nădăşel sunt 93 de kilometri, tot pe autostrada Transilvania, în afara reţelei europene de transport din păcate, şi iarăşi se poate finanţa din acciză", a declarat ministrul Transporturilor, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.

Majorarea accizei pentru carburanţi a intrat marţi în vigoare şi va avea ca efect creşterea cu 0,41 lei/litru a preţului la benzina cu plumb şi fără plumb, motorină şi petrolul folosit drept combustibil pentru motor (kerosen), potrivit estimărilor Ministerului Finanţelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO