Business Construct

Staţiunea de la malul mării care se transformă radical: va fi modernizată cu finanţarea europeană de aproape 20 de milioane de lei

Staţiunea de la malul mării care se transformă...

Autor: Mediafax

10.11.2018, 13:45 2400
Staţiunea Saturn va fi modernizată cu bani europeni, valoarea totală a proiectului, care prevede modernizarea unor străzi, a iluminatului public, montarea de mobilier urban şi amenajarea unor spaţii verzi, fiind de aproape 20 de milioane de lei.
 
La Primăria Mangalia a fost lansat, joi, proiectul „Dezvoltare turistică în staţiunea Saturn”, finanţat din fonduri europene şi destinat creşterii numărului de turişti şi punerii în valoare a zonei de sud a litoralului.
 
Practic, în cadrul proiectului vor fi reabilitate trotuarele şi asfaltate drumurile, se va amplasa mobilier urban modern, se vor amenaja spaţiile verzi şi se va reface reţeaua de iluminat public a străzilor propuse pentru reabilitare, respectiv Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu.
 
„Am depus acest proiect încă din toamna anului 2016. După aproape doi ani de analize şi evaluări, am semnat contractul de finanţare în vara acestui an. Acum, suntem în perioada de licitaţie şi sperăm ca la începutul anului viitor să intrăm cu lucrările în teren”, a explicat primarul Mangaliei, Radu Cristian.
 
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 20 de milioane de lei, iar perioada de implementare expiră la data de 31 octombrie 2019.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO