Business Construct

Stiri: Fabian a preluat proiectul de birouri Cubic Centre

Stiri: Fabian a preluat proiectul de birouri Cubic Centre
31.05.2007, 20:05 107

Fondul britanic de investitii imobiliare Fabian Romania Property, unul dintre cei mai activi jucatori de pe piata locala, a achizitionat proiectul de birouri Cubic Centre, aflat in dezvoltare in zona Pipera din Capitala, in urma unei tranzactii de aproximativ 60 de milioane de euro, a anuntat compania listata la bursa londoneza. Planurile fondului, destinat investitiilor pe piata locala de real estate, vizau la inceputul acestui an investitii de 150 de milioane de euro pana in vara, pe toate segmentele pietei imobiliare, potrivit declaratiilor lui Mark Holdsworth, directorul executiv al fondului.
Lucrarile de constructie la imobilul de birouri de 12 etaje au inceput, finalizarea fiind programata in trimestrul al doilea din 2009. Cubic Centre are o suprafata de 44.000 de metri patrati, dintre care 27.000 de metri patrati reprezinta suprafata inchiriabila, precum si o parcare cu 533 de locuri. Imobilul este dezvoltat de catre compania Kendama Limited, inregistrata in Insulele Virgine Britanice.
Tranzactia va fi realizata in doua etape, Fabian urmand sa achite intr-o prima faza 12,25 mil. euro, dintre care 5 mil. euro au fost deja platiti sub forma de imprumut. La finalizarea lucrarilor urmeaza a fi achitata restul sumei, calculata la un randament de 7,4% - 7,8%, in functie de veniturile obtinute din chirii. Valoarea totala a tranzactiei este estimata la 60 de milioane de euro, tinand cont de nivelul chiriilor practicate pe piata locala. Fabian detine in Romania imobilele de birouri Cascades Business Center si Banu Antonache Office, proprietati pentru care a platit la un loc aproape 25 de milioane de euro. Totodata, fondul este implicat cu participatii de 50% in dezvoltarea a doua proiecte rezidentiale si a unei alte cladiri de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO