Business Construct

Surpriză: CBRE l-a recrutat Muler Onofrei, cofondatorul dezvoltatorului de spaţii logistice Element Industrial, pentru funcţia de Business Development Director

Surpriză: CBRE l-a recrutat Muler Onofrei, cofondatorul...

Autor: Roxana Rosu

01.02.2021, 11:07 378

Compania de consultanţă imobiliară CBRE l-a recrutat pe Muler Onofrei, expert cu peste 18 ani de activitate în real estate, pentru funcţia de Business Development Director, cu accent pe sectorul de industrial.

Muler Onofrei este, alături de Ionuţ Dumi¬tres¬cu, unul dintre fondatorii firmei Element Industrial, care a investit în ultimii ani în proiecte de achiziţii sau construcţii de spaţii logistice. Anterior, Onofrei a lucrat în cadrul unor companii internaţionale, precum ProLogis şi Panattoni.

„Piaţa spaţiilor industriale din România traversează probabil cea mai bună perioadă din ultimii 20 de ani, atât în volum închiriat, aproape 1 milion de metri pătraţi în 2020, cât şi în ceea ce priveşte  noile dezvoltări şi achiziţii de terenuri aflate acum în derulare. Această dinamică şi dorinţa de implicare activă m-au convins să revin în consultanţa imobiliară, unde suportul meu poate avea un impact asupra întregii pieţe. Am experimentat agilitatea dezvoltatorului local şi complexitatea investitorului internaţional şi voi folosi aceste perspective pentru a veni cu cele mai bune soluţii pentru clienţii noştri”, a declarat Muler Onofrei, Business Development Director, CBRE România.

Stocul spaţiilor industriale din România a depăşit pragul de 5 mil. mp în 2020, ajungând la 5,1 mil. mp după ce anul trecut au fost livraţi 574.000 mp, potrivit datelor CBRE, aproximativ jumătate stoc fiind deţinut de trei proprietari, CTP, WDP şi P3.

Deşi plaja investitorilor s-a diversificat în ultimii ani, inclusiv prin dezvoltarea unor jucători locali, precum Element Industrial, Global Vision sau Transilvania Construcţii, în prezent investitorii locali deţin doar 5% din totalul stocului existent.

„Sectorul industrial a devenit vital în viaţa noastră de zi cu zi şi datorită retailului. 7 din cei mai mari 10 chiriaşi din sectorul industrial şi logistic sunt companii din retail şi FMCG. Astfel de companii au nevoi specifice iar Muler are o experienţă vastă în dezvoltarea proiectelor industriale şi o înţelegere foarte bună a chiriaşilor”, a afirmat Răzvan Iorgu, Managing Director, CBRE România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO