Business Construct

SW Umwelttechnik isi intensifica investitiile

30.08.2007, 17:35 42

Grupul austriac SW Umwelttechnik, specializat in productia de aparatura tehnologica pentru protectia mediului, a inceput sa caute un teren pentru construirea celei de-a patra fabrici din Romania, care va fi amplasata in zona Moldovei. Decizia face parte din planurile companiei de a investi peste 30 de milioane de euro in construirea a patru fabrici de aparatura tehnologica pentru protectia mediului in urmatorii trei-patru ani. Valoarea investitiilor realizate in Romania in prima jumatate a anului se ridica la 6,4 milioane de euro.
Prima fabrica din Romania a companiei, langa Timisoara, realizeaza tuburi si elemente folosite la sistemele de canalizare si a inceput productia in toamna anului trecut.
In luna martie a acestui an, firma a inceput lucrarile de constructie a celei de-a doua fabrici, amplasata in localitatea Izvoru, din judetul Giurgiu, care va incepe productia in aceasta toamna. Unitatea este construita pe un teren cu o suprafata de 27.000 de metri patrati, va include zece hale si va produce prefabricate din beton pentru structuri, iar in a doua faza vor fi realizate si tuburi si elemente din beton folosite in sistemele de canalizare.
De asemenea, SW Umwelttechnik a achizitionat un teren de zece hectare la Targu-Mures, unde va incepe anul viitor constructia unei unitati de productie a prefabricatelor din beton. Compania a realizat in primul semestru afaceri de circa 3,7 milioane de euro, dublu fata de nivelul consemnat in perioada similara a anului trecut, de 1,8 milioane de euro, potrivit raportului semestrial.
Ponderea activitatilor din Romania reprezinta 9% din veniturile totale ale grupului, fata de 5% in prima jumatate a anului trecut, potrivit raportului financiar semestrial al grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO