Business Construct

Symmetrica: Vom avea trotuare ca în Occident abia peste 15 ani

Symmetrica: Vom avea trotuare ca în Occident abia peste 15 ani

Autor: Andreea Neferu

29.05.2012, 11:06 2196

Producătorul sucevean de pavele, borduri şi rigole Symmetrica, deţinut de Florentina-Mihaela Stanciu şi Florin-Cristinel Stanciu, estimează că trotuarele şi parcările publice din România vor fi amenajate conform standardelor occidentale abia peste 15 ani, dacă se va menţine ritmul actual de lucru.

Astfel, în ţările vestice pavelele, considerate cele mai adecvate materiale pentru amenajarea trotuarelor sau a parcărilor, sunt utilizate de peste jumătate de secol, în timp ce în România acestea au început să fie folosite abia de 10 ani. "Este evident pentru oricine că starea trotuarelor din România este deplorabilă, fiind necesară corectarea acestei situaţii.

Însă, suntem de părere că abia facem primii paşi în reabilitarea acceselor pietonale şi a parcărilor publice din oraşe, în timp ce în mediul rural situaţia este critică", a declarat Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica. În prezent, 20% din suprafeţele pietonale şi parcările publice din mediul urban au fost reabilitate cu pavele, în timp ce în zona rurală ponderea este de 5%, potrivit estimărilor Symmetrica.

Anul acesta, lucrările publice vor absorbi 9,1 milioane de metri pătraţi de pavele, cu o valoare de aproximativ 51,5 milioane de euro. Compania Symmetrica a avut afaceri de 13,5 milioane de euro anul trecut şi estimează anul acesta un business de 16,2 milioane de euro. Pe piaţa locală Symmetrica concurează cu jucători precum Elis Pavaje din Alba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO