Business Construct

Ţara mallurilor: centre comerciale de peste 700 mil. euro sunt anunţate să întregească harta shoppingului

Mallul Promenada, controlat de NEPI, se pregăteşte de o extindere de 25.000 de metri pătraţi

Mallul Promenada, controlat de NEPI, se pregăteşte de o extindere de 25.000 de metri pătraţi

Autor: Andreea Neferu

11.11.2015, 00:08 1626

Bucureştiul şi Timişoara sunt oraşele care vor atrage cele mai mari investiţii în proiecte de retail.

Zece proiecte de noi malluri sau extinderi de centre comerciale, cu o valoare investiţională de peste 700 mil. euro, se află în prezent în construcţie sau sunt anunţate a fi realizate în ur­mătoarea perioadă, potrivit unei analize a ZF.

Bucureştiul, care deţine peste o treime din stocul de spaţii comerciale moderne din România, evaluat la 2,7 milioane de metri pătraţi, concentrează şi cele mai mari noi investiţii în malluri din următorii ani. După ce anul acesta harta shoppingului bucureştean s-a întregit cu Mega Mall, proiect al fondului de investiţii NEPI, ce a atras investiţii de 165 de milioane de euro, în prezent se află în lucru şi centrul comercial ParkLake Plaza, dezvoltat în parteneriat de Sonae Sierra şi Caelum Development în car­tierul Titan al Capitalei, în urma unei investiţii de 180 mil. euro. Tot în Bucureşti, în zona Obor, va fi ridicat centrul comercial Veranda, dezvoltat de familia Pogonaru pe terenul fostei fabrici Prod­plast, ce va atrage investiţii estimate la peste 60 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO