Business Construct

TenarisSilcotub a sistat investiţii în valoare de 45 mil. dolari din cauza preţului la energie: „Este posibil ca acestea să fie dirijate spre alte ţări“

TenarisSilcotub a sistat investiţii în valoare de 45...

Autor: Miruna Diaconu

13.12.2022, 00:07 691

Compania TenarisSilcotub a fost nevoită să renunţe la planurile de investiţii programate pentru anul acesta din cauza creşterii semnificative a preţurilor la energie. Mai mult, compania se gândeşte să facă aceste investiţii în alte ţări care au o mai mare stabilitate economică şi legislativă.

„Aveam în plan pentru 2022 două noi capacităţi de producţie în valoare totală de 45 de milioane de dolari, însă au fost suspendate deoarece reevaluăm oportuni­tatea şi viabilitatea economică a acestor proiecte. La preţul actual al energiei electrice, investiţiile nu vor avea loc şi este posibil ca acestea să fie dirijate spre ţări cu stabilitate economică şi legislativă“, spune pentru ZF Mihaela Popescu, preşedinte al TenarisSilcotub.

Perspectivele pentru anul următor nu sunt mai bune, precizează Mihaela Popescu, preţul şi disponibilitatea energiei vor fi principalele provocări. Costurile cu energia deţin o mare pondere în costurile de producţie ale companiei. „Având în vedere lipsa de claritate a pieţei de energie pentru marii consumatori, investiţiile noastre vor fi sistate“, subliniază ea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO