Business Construct

Tensiunile dintre Armenia şi Azerbaidjan escaladează: 105 militari armeni au murit în confruntările cu Azerbaidjanul din ultimele două zile

Tensiunile dintre Armenia şi Azerbaidjan escaladează:...

Autor: Mediafax

14.09.2022, 17:00 170

Premierul armean Nikol Pashinyan a declarat că 105 militari armeni au murit în confruntările cu Azerbaidjanul din ultimele două zile, a anunţat miercuri agenţia de presă Interfax. 

Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc pentru ultima răbufnire din Caucazul de Sud.

Într-un discurs rostit în parlamentul armean, Pashinyan a declarat că Azerbaidjanul a „stabilit controlul” asupra unor părţi din teritoriul armean ca urmare a ultimei confruntări militare, a relatat agenţia de ştiri TASS.

„Dacă spunem că Azerbaidjanul a comis o agresiune împotriva Armeniei, înseamnă că a reuşit să stabilească controlul asupra unor teritorii”, a spus el, potrivit TASS.

Armenia raportase marţi 49 de morţi, adăugând că este posibil ca numărul acestora să crească. Azerbaidjanul a raportat 50 de morţi în rândul personalului său de serviciu, potrivit Reuters.

Pashinyan a rezistat apelurilor din partea opoziţiei de a introduce legea marţială în Armenia - aşa cum a făcut ţara în urmă cu doi ani, în timpul unui război sângeros de şase săptămâni cu Azerbaidjanul pentru regiunea disputată Nagorno-Karabah - spunând că încă nu consideră că acest lucru este necesar.

Luptele care au izbucnit marţi sunt cele mai grave dintre fostele republici sovietice din 2020 încoace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO