Business Construct

TeraSteel, subsidiara de panouri termoizolante şi structuri zincate a grupului TeraPlast, va acorda dividende de 12,5 milioane lei

Dorel Goia

Dorel Goia

Autor: Roxana Rosu

04.12.2018, 09:15 647

TeraSteel, subsidiara de panouri termoizolante şi structuri zincate din grupul TeraPlast, va acorda dividende de 12,5 milioane lei, după ce a încheiat primele nouă luni ale anului cu o creştere de 43% a afacerilor şi şi-a menţinut profitabilitatea.

Acţionarul majoritar al TeraSteel SA este TeraPlast SA, cu o participaţie de 97,95%.  TeraSteel a mai acordat în 2018 dividende în valoare de 21 milioane de lei.

„Având în vedere noile prevederi legale, TeraPlast SA poate să înregistreze această sumă ca profit suplimentar şi o va putea distribui către acţionarii săi. Astfel, acţionarii TeraPlast SA vor putea beneficia de profitul realizat de subsidiarele grupului în anul fiscal 2018, după Adunarea Generală a Acţionarilor din luna aprilie 2019. Deşi încă nu are o politică formală de dividende, TeraPlast oferă un dividend stabil încă din 2016”, a declarat Dorel Goia, Preşedinte al Consiliului de Administraţie TeraPlast.

Divizia Steel a Grupului TeraPlast, formată din TeraSteel Serbia, TeraSteel România şi Depaco, a generat venituri de peste 350 milioane de lei în primele nouă luni din 2018, mai mult decât triplul valorii din perioada de referinţă a anului trecut. Totodată, EBITDA diviziei a depăşit dublul valorii din perioada ianuarie-septembrie 2017, ajungând la 31,7 milioane de lei (+120%).

În portofoliul diviziei Steel, exporturile au o pondere de peste 40% din totalul producţiei.

Portofoliul de produse al Grupului TeraPlast este structurat pe şase linii de business: Instalaţii & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Uşi şi Ţiglă Metalică. Grupul a deschis în octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrică aflată integral în proprietatea unei firme româneşti inaugurată după 1990.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO