Business Construct

Timişoara: Peste 2.000 de locuri de muncă vor fi create prin ridicarea unui nou centru comercial

Timişoara: Peste 2.000 de locuri de muncă vor fi create...

Autor: Andreea Tobias, Liliana Iedu

29.09.2015, 16:19 414

Reprezentanţii Alpha Group Investments Ltd au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că investiţia la noul mall se ridică la 90 milioane de euro, centrul comercial urmând să fie construit pe o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi închiriabili, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, după construirea noului mall, aici vor fi disponibile peste 2.000 de locuri de muncă.

”Suntem parte dintr-un proces de mare amploare. Timişoara Centrum este un produs viu, generator de idei şi de provocări care delimitează o metamorfoză continuă, mai degrabă decât un proces de construcţie. Datorită noilor sale caracteristici, a interesului tot mai crescut din partea pieţei, proiectul a avut o evoluţie fără precedent, întrucât principalele îmbunătăţiri şi avansul înregistrat atât din punct de vedere al structurii, cât şi al designului sunt consecinţa unor eforturi susţinute de a veni cu o soluţie optimă atât pentru chiriaşi cât şi pentru clienţii finali”, a declarat Ali Ergun Ergen, expert în retail care conduce întreg proiectul.

Timişoara Centrum va avea un country club de 3.000 de metri pătraţi, incluzând un spa, un centru wellness, o sală de fitness, precum şi o piscină pe acoperiş. De asemenea, vor fi restaurante, un cinema multiplex şi o zonă de divertisment, dar şi o clădire de biroruri.

”Suntem încântaţi de interesul pentru Timişoara centrum şi de rezultatul eforturilor de închiriere de până acum. Cei mai mari retaileri, al căror răspuns a fost încurajator pozitiv, au demonstrat încrederea în concept, amplasament şi managementul general al proiectului. Important este că o pondere considerabilă au avut-o cererile din partea retailer-ilor de modă care nu sunt prezenţi în oraş. Încă există disponibilitate pentru chiriaşii interesaţi, în special cei regionali. În ceea ce priveşte clădirea de birouri, suntem într-o fază avansată a negocierilor, având acorduri de preînchiriere pentru 50 la sută din suprafaţă”, a afirmat Ali Ergun Ergen.

Timişoara Centrum va fi finalizat în anul 2017, potrivit investitorilor, şi este amplasat în apropierea centrului oraşului.

Acesta este cel de-al treilea mall care va fi construit la Timişoara, după Iulius Mall, aflat acum în extindere, şi Timişoara Shopping City, construit de NEPI în sudul oraşului, pe Calea Şagului.

Noul centru comercial - Timişoara Centrum - este construit de Alpha Group Investments Ltd, divizia de investiţii a grupului Alpha Bank, şi TBE Business Solutions.

"Am demarat lucrările de demolare a unităţilor existente. Licitaţia pentru lucrările de construcţie s-a încheiat, compania responsabilă de managementul proiectului este TBE Business Solutions, care va coordona întreg procesul, aceasta întrunind toate condiţiile impuse de complexitatea proiectului şi livrarea acestuia la termen. Este o provocare uriaşă care lansează un parteneriat în premieră pentru România, ceea ce ne motivează şi ne responsabilizează în acelaşi timp", declara, în august, Ali Ergun Ergen, fondator şi managing partner al TBE.

În cadrul centrului comercial vor exista peste 140 de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO