Business Construct

Timpuri Noi, liber la turnuri de 110 metri

Timpuri Noi, liber la turnuri de 110 metri

Adrian Breazu

27.03.2011, 23:36 565

Acţionarii firmei Timpuri Noi, care se află în proces de vânzarea unui teren de cinci hectare din apropierea centrului Capitaleicătre compania de dezvoltare imobiliară a grupului IKEA, au obţinutpăstrarea în vigoare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aprobatpentru acel lot, act administrativ care permite realizarea unorconstrucţii cu o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi şi cu oînălţime maximă de 110 metri.

Firma Mir & Munich Partners SRL, controlată de omul de afaceriromâno-iranian Mir Faramarz, a solicitat anularea hotărâriiConsiliului General al Municipiului Bucureşti privind aprobareaPUZ-ului pentru terenul din Splaiul Unirii, numărul 165 şi aobţinut în urmă cu un an o hotărâre favorabilă din parteaTribunalului Bucureşti.

Acţionarii Timpuri Noi au atacat decizia la Curtea de Apel, unde laînceputul acestei săptămâni cererea de anulare a PUZ-ului a fostrespinsă ca neîntemeiată, decizia fiind irevocabilă, potrivit uneisoluţii publicate pe siteul Curţii de Apel.

"Aceasta era una dintre condiţiile pentru realizarea tranzacţiei.Tehnicienii noştri şi tehnicienii lor (ai Mir & Munich Partners- n.red.) au ajuns la o înţelegere, astfel încât să nu fie afectaţiîn niciun fel de acest proiect. Era vorba de o suprafaţă de 90 demetri pătraţi, dar nu ştiu toate detaliile tehnice", a declaratAdrian Breazu (foto), directorul general al Timpuri Noi şiunul dintre acţionarii firmei.

Consilierii Capitalei au aprobat în 2009 un PUZ având ca indicatoriurbanistici un coeficient de utilizare a terenului (CUT) de 4,5, unprocent de ocupare a terenului (POT) de 54% şi o înălţime maximă aclădirilor de 110 metri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO