Business Construct

Cu toată forţa înainte. Moldova este cuprinsă de febra Autostrăzii 7, iar legarea de Bucureşti va accelera dezvoltarea regiunii şi va creşte puterea economică a oraşelor de pe traseu, Buzău, Focşani, Bacău, Roman şi Iaşi

Cu toată forţa înainte. Moldova este cuprinsă de...

Autor: Bogdan Alecu

17.01.2023, 00:08 29196

Construcţia A7 Ploieşti – Paşcani până în 2026 va accelera dezvoltarea economică a regiunii pe care o traversează într-o măsură mult mai mare decât a făcut-o A2, care traversează Bărăganul şi leagă Constanţa de Bucureşti, fără oraşe puternice din punct de vedere economic pe traseu.

Conexiunea dintre Bucureşti şi Iaşi pe autostrada 7 Ploieşti – Paşcani va permite dezvolta­rea accelerată a Moldovei, în condiţiile în care în acest moment singura poartă de acces este Drumul Naţional 2, cel mai periculos din ţară din cauza formatului de o bandă pe sens plus acostament lăţit.

„Din punct de vedere transport şi logistică, autostrada va avea un impact foarte mare. Va fi cea mai mare gură de oxigen pentru toată regiunea, una uitată de toţi în ultimii 30 de ani. În plus, autostrada va permite reducerea costurilor“, a explicat Laurenţiu Duică, managing partner şi cofondator al Winstone Real Estate Services şi unul dintre cei mai experimentaţi consultanţi din zona de industrial şi logistică.

În premieră pentru România, toţi cei 320 de kilometri ai autostrăzii 7 Ploieşti –  Paşcani vor fi în execuţie în primăvara acestui an. În România până acum s-a construit pe bază de „cioturi“ cu loturi inau­gurate pe 10-20 de kilometri şi nicio autostradă pe distanţe de peste 100 de kilometri nu s-au construit pentru a fi gata în acelaşi timp. În cazul A7 diferenţa o face faptul că finanţarea este prin PNRR, iar proiectul trebuie să fie gata până în 2026, altfel cei aproape 1,8 miliarde de euro nu vor mai fi decontaţi, ci vor fi plătiţi de la bugetul de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO