Business Construct

Top 10 plăţi realizate de CNADNR în 2014

Top 10 plăţi realizate de CNADNR în 2014

Autor: Andreea Neferu

18.04.2015, 17:36 450

Constructorul băcăuan Spedition UMB, controlat de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a rămas şi anul trecut cea mai bine plătită companie de către CNADNR, după ce a încasat circa 583 de milioane de lei pentru construcţia tronsonului Gilău-Nădăşelu de pe autostrada Transilvania sau pentru modernizarea unor drumuri naţionale precum DN 29 Suceava-Botoşani sau DN 1H Zalău-Aleşd. De altfel, Spedition UMB, alături de firma-soră Tehnostrade, se numără printre cei mai mari constructori locali. Poziţia a doua în topul companiilor care au încasat cei mai mulţi bani de la CNADNR este ocupată de italienii de la Astaldi, care au primit puţin peste 400 de milioane de lei şi au lucrat la construcţia autostrăzilor Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu, precum şi la reabilitarea DN 79 Arad-Oradea.

Austriecii de la Strabag au încasat bani prin mai multe companii

Locul al treilea în topul celor mai bine plătiţi constructori este ocupat de austriecii de la Strabag, care au încasat prin subsidiara Strabag AG peste 300 de milioane de lei pentru lucrări precum construcţia autostrăzii Deva-Orăştie sau reabilitarea DN 14 Sibiu-Mediaş-Sighişoara. Grupul austriac, care de altfel este liderul pieţei cons­truc­ţiilor din România, mai este pre­zent în top 30 al celor mai bine plătite companii prin subsidiara Strabag SRL, prin care a mai încasat alte peste 155 de milioane de lei pentru lucrări precum construcţia autostrăzii Orăştie-Sibiu. 

În top figurează şi companii româneşti precum Euro Construct Trading 98, controlată de antreprenorii Dan Beşciu (aflat în arest la domiciliu) şi Sorin Vulpescu, care a încasat alături de grecii de la Aktor 102 milioane de lei, precum şi firma Vega 93, aflată  în insolvenţă şi controlată de Corneliu Istrate, care a primit puţin peste 100 de milioane de lei. În topul celor mai bine plătiţi constructori români apar şi nume precum Straco Grup, controlată de Traian Horpos, Alexandru Horpos şi Vlad Vameşu (ultimii doi aflaţi în arest la domiciliu) sau Delta ACM 93 (controlată de Florea Diaconu).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO