Business Construct

Tranzacţia dintre Immofinanz şi CA Immo are verde din partea Consiliului Concurenţei

Tranzacţia dintre Immofinanz şi CA Immo are verde din...

Autor: Bogdan Alecu

22.11.2016, 00:04 247
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Immo­finanz AG preia CA Immobilien Anlagen Aktienge­sellschaft (CA Immo), precum şi zece companii din Ro­mânia care deţin proiectele imobiliare ale acestuia.
 
Cele două companii deţin în Bucureşti la un loc aproape 300.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri, respectiv 13% din piaţa de office din Capitală, iar portofoliul include Iride Bu­siness Park din Pipera şi Europe House din Piaţa Victoriei. Companiile austriece şi-au anunţat planurile de fuziune, decizie care va crea una dintre cele mai puternice companii din imobiliare în Europa Centrală şi de Est. La nivel local, cele două companii pun în comun portofoliile deţinute, ajungând împreună la active de aproape 1,2 mi­liarde de euro pe piaţa din România.
 
Din grupul Immofinanz fac parte companii active în Ro­mânia în domeniul închirierii de clădiri de birouri pre­cum Bucharest Corporate Center (B.C.C.), Cora G.S., Capri Trade, Global Trust, S-Park Offices, Italian-Ro­manian In­dustrial Development Enterprise - IRIDE SA, Immoeast Băneasa Airport Tower şi Băneasa 6981.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO