Business Construct

Tranzacţie în construcţii: Germanii de la Xella au vândut divizia de prefabricate a grupului Macon, pe care l-au cumpărat în 2018, către irlandezii de la Romcim. Tranzacţia include două fabrici şi 180 de angajaţi

Tranzacţie în construcţii: Germanii de la Xella au...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.04.2022, 12:48 311

Producătorul german de blocuri de zidărie Xella, prezent pe piaţa locală, a vândut către Romcim divizia de prefabricate a grupului Macon, pe care l-a cumpărat în 2018. Finalizarea tranzacţiei este estimat să aibă loc până la jumătatea acestui an. Prefabricatele produse de Macon sunt destinate sectoarelor de infrastructură şi construcţii civile.

ZF a scris în martie că, potrivit datelor din piaţa construcţiilor, Xella intenţionează să vândă divizia care se ocupă de producţia de betoane a grupului Macon. La acel moment, reprezentanţii Xella nu au dorit să comenteze această informaţie, precizând doar că grupul se concentrează pe dezvoltarea activităţilor sale de bază şi este interesat să profite de oportunităţile aliniate cu strategia sa.

„Vânzarea diviziei de prefabricate Macon va întări profilul Xella pe piaţa de BCA şi de construcţii în ansamblu şi ne va permite să ne concentrăm resursele pe dezvoltarea de soluţii de zidărie durabile şi eficiente. Sunt mulţumit că divizia de prefabricate şi cei aproximativ 180 de angajaţi vor ajunge sub managementul unui furnizor de top pe piaţa construcţiilor din România şi sunt încrezător în viitorul său succes”, a spus Christophe Clemente, CEO al Xella Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO