Business Construct

O tranzacţie discretă. Gerald Schweighofer vinde fabrica din Sebeş după 20 de ani în care a făcut profituri de 650 mil. euro din industria lemnului din România. Cumpărătorul este Ziegler, un grup german cu operaţiuni în logistică, dar şi în prelucrarea lemnului

Gerald Schweighofer, acţionarul HS Timber.

Gerald Schweighofer, acţionarul HS Timber.

Autor: Mirabela Tiron

29.04.2023, 18:30 45522

Gerald Schweighofer, acţionarul HS Timber, renunţă astfel la primul activ construit în România în 2003, fabrica din Sebeş, cea care a însemnat şi primul pas al familiei austriece în România, la doi ani după ce îşi lichidase afacerile din industria lemnului din Austria şi Cehia În perioada 2008-2021, HS Timber Productions SRL a strâns profituri totale de 650 mil. euro.

Austriecii de la HS Timber (fostul Grup Schweighofer) au vândut compania din Sebeş către Ziegler Grup, un grup german cu operaţiuni în logistică, dar şi în prelucrarea lemnului. Prin această achiziţie germanii de la grupul Ziegler intră pe piaţa locală.

Contractul a fost semnat în aprilie, iar încheierea tranzac­ţiei este aşteptată la mijlocul a­nului 2023 şi este supusă apro­bărilor obişnuite de reglementare, con­form unui anunţ al casei de avoca­tură bpv Grigorescu Ştefă­nică, care a oferit consultanţă Ziegler Group în achiziţia HS Timber Produc­tions Sebes SRL.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO