Business Construct

Umbrărescu a luat o treime din drumuri în mandatul lui Boagiu

Umbrărescu a luat o treime din drumuri în mandatul lui Boagiu
30.06.2011, 00:00 436

O treime din contractele pentru reabilitare de drumuri naţionalesemnate în perioada mandatului actualului ministru altransporturilor, Anca Boagiu, au fost câştigate de firmeleSpedition UMB şi Tehnostrade, controlate de unul dintre "regiiasfaltului", Dorinel Um­brărescu (foto).

CNADNR, instituţie aflată în subordinea MinisteruluiTransporturilor, a semnat din luna septembrie 2010 până la finalullui mai 2011 contracte de reabilitare pentru 473 de kilometri dedrumuri naţionale, cu o valoare totală de 370 de milioane de eurocu TVA. Din cele 12 contracte semnate, nouă au finanţare din FondulEuropean de Dezvoltare Regională, două primesc bani de la BancaEuropeană de Investiţii, în timp ce un contract este finanţat de labugetul de stat.

Spedition UMB şi Tehnostrade, două din firmele lui DorinelUmbrărescu, au reuşit să-şi adjudece patru contracte: reabilitareaa 42 de kilometri de pe DN 1H Zalău-Aleşd şi a trei tronsoane, cu olungime totală de 102 kilometri de pe DN 24, de la limita de judeţdintre Galaţi şi Vaslui până la Crasna, şi DN 24B, între Crasna şiAlbiţa. Tot Spedition UMB şi Tehnostrade au câştigat anul acesta,alături de italienii de la Carena, un lot de 9,5 kilometri dinautostrada Timişoara-Lugoj, valoarea ofertei câştigătoare fiind de51,1 milioane de euro.

Spedition UMB nu a comunicat încă rezultatele financiare pe2010, însă în 2009 era una dintre cele mai mari firme deconstrucţii din România, cu afaceri de 220 de milioane de euro şiprofit de 56,8 milioane de euro.

Spedition UMB a reuşit să-şi crească cifra de afaceri de 29 deori în 2009 comparativ cu anul 2000.

În total, contractele de reabilitare de drumuri naţionalesemnate în ultimele nouă luni de Spedition UMB şi Tehnostrade seridică la aproape 95 de milioane de euro, echivalentul a circa 26%din valoarea totală a contractelor de DN-uri semnate în mandatulAncăi Boagiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO