Business Construct

Un proiect „verde“ este cu 18% mai scump faţă de o clădire obişnuită

Un proiect „verde“ este cu 18% mai scump faţă de o...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.05.2016, 00:05 437

Preţul mediu al apartamentelor cu două camere din Bucureşti a crescut de la 45.845 de euro în 2015 la 46.300 de euro anul acesta, preţul pe metru pătrat s-a majorat de la 910 la 930 de euro, potrivit unui studiu realizat de 50 de studenţi ai Facultăţii de con­tabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, în colaborare cu reţeaua companiilor de real estate NAI România şi cu România Green Building Council. 

Cercetarea a cuprins 98 de proiecte imobiliare noi din Bucureşti lansate în ultimii trei ani, cu blocuri de peste 50 de apartamente.

„În continuare se manifestă tendinţa ca în nord să se concentreze locuinţele cu suprafeţe şi preţuri mari, în vreme ce sudul şi vestul au valori mai reduse pentru ambii indicatori. Pentru perioada următoare, cred că va exista un recul, ca urmare a adoptării legii dării în plată, care a făcut ca avansul pentru locuinţe să fie deja mai mare. Ce am constatat este că cele mai multe locuinţe noi se construiesc în prezent în nord, vest şi centru“, spune profesorul universitar Ion Anghel, director al departamentului de analiză şi evaluare economico-financiară din cadrul ASE, care a coordonat realizarea studiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO