Business Construct

Un student de la arhitectură a transformat un autobuz într-o locuinţă mobilă ca să obţină diploma de master la facultate. Galerie FOTO

Foto: Justin Evidon

Foto: Justin Evidon

Autor: Octavian Calei

01.09.2013, 15:27 2482

Un absolvent de la o universitate americană de arhitectură a transformat un autobuz folosit pentru transportul copiilor la şcoală într-o casă pe roţi pentru a putea obţine diploma de master la facultate, scrie Business Insider.

Hank Butitta, absolvent al Universităţii de Arhitectură din Minnesota, a cumpărat un autocar dezafectat cu 3.000 de dolari şi l-a recondiţionat, construind un interior cu totul nou şi compact. Butitta a creat un spaţiu pentru locuit multi-funcţional şi ergonomic. Toate piesele pot fi mutate şi rearanjate pentru dormit, depozitat sau locuit.

„Casa” pe roţi construită de Butitta are o suprafaţă de 21 de metri pătraţi şi poate acomoda şase persoane.

Butitta trebuia să înceapă un proiect pentru lucrarea de disertaţie şi avea nevoie de un teren pe care să construiască o structură. Când şi-a dat seama că pe terenul bunicului său nu putea să construiască nicio clădire cu o suprafaţă mai mică de 55 de metri pătraţi şi că autorizaţiile necesare erau multe şi costisitoare, s-a hotărât cu o săptămână înainte de începerea lucrării de masterat să cumpere un autobuz pe care să-l poată modifica cum vrea.

Hank Butitta testează autobuzul împreună cu prietenul său, Justin Evidon, fotograf profesionist, într-o călătorie de 8.000 de km. Ei au luat cu ei de-a lungul drumului diverşi prieteni, au vizitat parcuri naţionale şi monumente. Cronicile călătoriei lor sunt ţinute de către cei doi pe un blog numit „Hank Bought a Bus” (Hank a cumpărat un autobuz – n.r.).

Tânărul de 27 de ani a luat examenul cu brio şi a primit premiul juriului din partea facultăţii pentru proiectul său. Butitta plănuieşte să continue cu acest proiect, cel prezent fiind un prototip din care va învăţa mai multe pentru convertirea unui nou autobuz. Până atunci, el va prezenta proiectul său şcolilor de arhitectură şi la conferinţe despre locuinţele construite pe spaţii restrânse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO