Business Construct

Undă verde pentru achiziţia AdePlast de către Sika. Concurenţa a aprobat tranzacţia

Undă verde pentru achiziţia AdePlast de către Sika....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.03.2020, 14:06 228

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care elveţienii de la Sika preiau producătorul de materiale de construcţii AdePlast.

„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

În noiembrie 2019, Sika a anunţat achiziţia AdePlast în schimbul unei sume de peste 100 mil. euro, potrivit datelor din piaţa construcţiilor. Bill Gates, fondatorul Microsoft, grupul fran­cez Saint-Gobain cu activităţi şi în România şi americanii de la BlackRock, cel mai mare fond de investiţii din lume, se nu­mă­ră printre cei mai mari acţionari ai gru­pu­lui Sika, cel care devine astfel noul proprie­tar al AdePlast.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO