Business Construct

Unde este criza? Piaţa industrială din România traversează o perioadă de creştere puternică, plus 15,6% în 2022. „Traversăm o perioadă foarte activă din punctul de vedere al cererilor de spaţii industriale noi.”

Unde este criza? Piaţa industrială din România...

Autor: Roxana Rosu

02.02.2023, 14:36 345

Piaţa industrială din România traversează o perioadă de creştere şi dezvoltare semnificative, cererea totală depăşind în 2022 cu 15,6% recordul stabilit în anul precedent, până la aproape 1,17 milioane mp închiriaţi.

 În acelaşi interval, cererea netă a crescut cu 28,7%, până la aproape 935.500 mp, potrivit unei analize a companiei de consultanţă imobiliară JLL.

“Traversăm o perioada foarte activă din punctul de vedere al cererilor de spaţii industriale noi. Semnalul cel mai important considerăm că este creşterea semnificativă a cererilor de noi spaţii de producţie, care vor aduce locuri de muncă noi. Aceste locuri de muncă în spaţii de producţie sunt cu atât mai importante cu cât complexitatea produselor care urmează a fi fabricate acolo tinde să fie foarte ridicată, rezultând cerere nouă de forţă de muncă specializată. Cererea de spaţii logistice continuă să aibă cea mai mare pondere în cererea totală pentru spaţii industriale, această bazându-se pe consumul care se păstrează la cote ridicate”, a declarat Ionuţ Grigoraş, Senior Consultant Industrial în cadrul JLL Romania.

Cererea de spaţii industriale a venit în 2022 în principal dinspre sectorul de retail (21,5% din total), logistică (13,4%), distribuţia de bunuri de larg consum (7,2%) şi comerţ electronic/e-commerce (6,2%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO