Business Construct

Unirea Shopping Center, „fieful“ giganţilor H&M şi Inditex

Unirea Shopping Center, „fieful“ giganţilor H&M şi Inditex
27.03.2011, 23:33 316

Cei mai mari retaileri europeni de îmbrăcăminte H&M şiInditex vor ajunge să opereze până la sfârşitul lunii aprilie nouămagazine în centrele comerciale Unirea din Bucureşti şi Braşov,controlate de familia Adamescu.

Pentru a se adapta mai bine condiţi­ilor din piaţă, în caredezvoltatorii imobiliari vin cu malluri moderne şi cu chiriaşiinternaţionali, 10% din spaţiile proiectelor Unirea din Bucureştişi Braşov, respectiv circa 6.000 de metri pătraţi, au fost sau suntîn amenajare pentru a face loc unor magazine ale giganţilor H&Mşi Inditex, retaileri care vând în fiecare an haine de peste 10miliarde de euro fiecare.

De altfel, Inditex a deschis deja în luna martie trei magazine subbrandurile Bershka, Pull and Bear şi Stradivarius în cadrulmallului Unirea din Braşov, în timp ce H&M a deschis pe 26martie un magazin de 2.500 de metri pătraţi în aripa splai amagazinului Unirea din Bucureşti.

La sfârşitul lunii aprilie, suedezii de la H&M vor deschide unmagazin şi în Unirea Braşov, pe două etaje (parter şi etajul 1) aleproiectului situat în apropierea gării din oraş.
Pe de altă parte, la sfârşitul lunii aprilie Inditex va deschide altreilea magazin propriu de la parterul magazinului Unirea dinBucureşti (după Zara şi Bershka), respectiv o unitate Pull and Bearpe o suprafaţă de 460 de metri pătraţi din zona centrală amagazinului.

Imaginea centrului comercial Unirea din centrul Capitalei ar urmasă fie schimbată total până la sfârşitul acestui an, în condiţiileîn care este de aşteptat ca şi pentru zona centrală să fierealizată o nouă faţadă, asemănătoare celor realizate de către Zaraşi Bershka.

În prezent, în zona centrală mai sunt afişate panouri publicitare,dar şi veniturile din această sursă au scăzut puternic pe fondulcrizei.
Centrele comerciale Unirea din Bucureşti şi Braşov, operate prinintermediul firmei Unirea Shopping Center, au generat anul trecutvenituri de 86,5 milioane de lei (20,5 mil. euro), în scădere cu10%, potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii firmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO