Business Construct

Unisistem Grup se extinde in provincie

Unisistem Grup se extinde in provincie
28.02.2008, 14:23 94

Unisistem Grup, format din firmele Unistem Construct si LIV International, cu activitati de distributie a materialelor de constructii pe sectorul amenajari si finisaje, estimeaza pentru 2008 afaceri in urcare cu cel putin 20%, la peste 13,2 milioane de euro, si intentioneaza sa extinda reteaua de depozite in Constanta si Brasov.
Unisistem Construct gestioneaza cele patru centre logistice ale grupului, situate in Bucuresti si Craiova, precum si importul materialelor de constructii, iar LIV International coordoneaza activitatea celor sase depozite de materiale, din Capitala, precum si relatiile cu constructorii. Cele doua firme detin ponderi apropiate, de circa 50%, in totalul afacerilor Unisistem Grup.
Piata Capitalei reprezinta 85% din afacerile companiei, insa in urmatoarele 18 luni compania se va extinde cu centre logistice noi, la Brasov si Constanta, investitia intr-o astfel de unitate, care depinde in mare masura de valoarea terenului, fiind de 200.000-500.000 de euro, a declarat Dan Stoicea, directorul general al grupului, pentru agentia de presa Mediafax. Distributia materialelor si asigurarea de servicii catre constructori reprezinta circa 90% din activitatea Unisistem Grup, diferenta fiind acoperita de activitati de retail.
Unisistem Grup colaboreaza cu circa 12.000 de firme de constructii. Unisistem Grup detine o flota comerciala cu 20 de camioane si camionete, cu o capacitate de 3,5-20 de tone, pe care intentioneaza sa o dezvolte in viitor. Sistemele de gips-carton si plafoanele casetate genereaza circa 50% din vanzarile grupului. Totodata, prafurile - ciment, gipsuri, adezivi, var - au o pondere de 20%, iar vopsele de circa 10%, restul fiind ocupat de alte sisteme sau materiale. Pe segmentul de distributie catre constructori, cei mai importanti concurenti ai Unisistem Grup sunt companiile Arabesque si Baduc, iar pe segmentul de retail principalale lanturi de magazine de tip do-it-yourself.
Unisistem Grup, controlat de Dan Stoicea (foto), a investit anul trecut circa 400.000 de euro in activitati de marketing si a bugetat o suma similara pentru 2008, vizand in principal segmentul de logistica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO