Business Construct

Unul dintre moştenitorii imperiului Natuzzi: La fabrica de mobilă din Baia Mare lucrăm la capacitate maximă

Pasquale Junior Natuzzi, 24 de ani, a venit pentru prima dată în România în condiţiile în care Camelia Şucu a deschis un magazin sub acest brand în zona Băneasa în urma unei investiţii de 250.000 de euro.

Pasquale Junior Natuzzi, 24 de ani, a venit pentru prima dată în România în condiţiile în care Camelia Şucu a deschis un magazin sub acest brand în zona Băneasa în urma unei investiţii de 250.000 de euro.

Autor: Ioana David

13.11.2014, 00:07 1840

Pasquale Junior Natuzzi, al treilea fiu al lui Pasquale Natuzzi, fondatorul grupu­lui Natuzzi, cel mai mare jucător din industria de mobilă din Italia, spune că fabrica de la Baia Mare este cea mai mare din cadrul grupului şi a ajuns să lucreze la capacitate maximă.

Productivitatea fabricii Italsofa din nordul ţării este una dintre cele mai ridicate din cadrul Natuzzi, care mai are facilităţi în Italia, Brazilia şi China.

„Fabrica din România lucrează la capacitate maximă şi are o productivitate mare. Este una dintre fabricile noastre cu cele mai mari productivităţi. Pe termen scurt nu avem planuri majore de investiţii“, a spus Pasquale Junior Natuzzi, manager de strategie în cadrul grupului italian. El a adăugat că vor fi derulate însă unele investiţii de talie mică în modernizare.

Italsofa România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 70,5 mil. euro, iar la un număr de mediu de 1.332 de angajaţi rezultă că productivitatea per angajat a fost de aproape 53.000 de euro, potrivit unui calcul al ZF pe baza datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Fabrica s-a aflat pe locul doi în topul celor mai mari producători locali în 2013 (în funcţie de cifra de afaceri realizată). Unitatea se întinde pe o suprafaţă de 75.600 mp şi este opera­ţională din 2003, iar prin investiţia rea­lizată Natuzzi a devenit cel mai mare grup străin din producţia locală de mo­bilă, un sector dominat de antreprenorii români.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO