Business Construct

Vânzări în stagnare pentru austriecii de la Kronospan

Vânzări în stagnare pentru austriecii de la Kronospan
25.08.2011, 00:03 478

Grupul austriac Kronospan, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa de prelucrare a lemnului, a înregistrat în primele şase luni ale acestui an vânzări similare celor din aceeaşi perioadă a anului trecut.

"S-au înregistrat diferenţe în ceea ce priveşte evoluţia vânzărilor pentru diferite produse, dar per total situaţia a fost similară anului 2010. (...) Industria mobilei a înregistrat un trend ascendent în prima jumătate a anului 2011, spre deosebire de anul 2010 când aceasta se afla în plină criză. Industria construcţiilor şi a amenajărilor interioare a stagnat pe toate planurile", a spus Oana Bodea, reprezentant al Kronospan.

Rezultatele comunicate de companie pentru prima jumătate a acestui an se referă la activitatea fabricilor Kronospan de la Braşov şi Sebeş (foto). Grupul austriac este prezent în România în trei zone, Braşov, Sebeş şi Constanţa, cea mai mare firmă fiind produ­că­torul de plăci din lemn Kronospan Sebeş.

Grupul şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 290 mil. euro, în creştere cu circa 10% faţă de 2010 (estimare care se referă la activitatea de la Braşov şi Sebeş), potrivit unor informaţii anterioare. Kronospan produce la Sebeş PAL şi MDF, iar în acest caz capacitatea este de 384.000 mc. La Şebeş (Alba), Kronospan a cumpărat în 2004 facilităţile deţinute de grupul Frati într-o tranzacţie estimată la vremea respectivă la 250 mil. euro. Grupul a derulat şi investiţii greenfield, la Braşov, iar fabrica care a fost inaugurată în decembrie 2009 după investiţii de 200 mil. euro produce OSB şi PAL.

Kronospan este şi unul dintre cei mai mari exportatori din domeniul prelu­crării lemnului, livrările externe ridicându-se anul trecut la peste 200 mil. euro, cu 50% mai mult faţă de 2009, potrivit unor informaţii anterioare ale companiei.

"Exporturile s-au păstrat la acelaşi nivel ca anul trecut (în primul semestru - n.red.)", a mai spus Oana Bodea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO