Business Construct

Vânzările Macon Deva au crescut cu 9% în primele trei trimestre

Vânzările Macon Deva au crescut cu 9% în primele trei...

Autor: Laurentiu Cotu

18.11.2014, 00:05 197
Producătorul de materiale de construcţii Macon, controlat de fondul polonez de investiţii Enter­prise Investors, a înregistrat în pri­mele nouă luni o creştere cu 9% a vânzărilor, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Evoluţia pozitivă a vânzărilor a avut loc pe toate cele trei segmente de business din cadrul companiei Macon, respectiv blocuri de zidărie din BCA, prefabricate din beton şi teracotă. Macon este principala companie din cadrul Macon Group, cu o cifră de afa­ceri în 2013 de aproape 97 mil. lei (21,8 mil. euro) şi un număr mediu de 614 angajaţi, conform site-ului Mi­nisterului Finanţelor Publice.
 
„Beneficiind de un început de an favorabil din punctul de vedere al con­di­ţiilor climatice, lucrările de con­strucţii au demarat mai devreme în 2014, ceea ce a condus la o creştere a ni­velului cererii în prima parte a anu­lui. Însă acest lucru nu s-a su­pra­pus peste un nivel mai ridicat al in­ves­ti­ţiilor, iar startul bun nu s-a men­ţinut ca o constantă pentru cea de-a doua ju­mătate a anului“, a declarat Marius Du­mitru Marin, CEO şi membru al con­siliului de administraţie în cadrul Macon.
 
Oficialii companiei au spus că volumul lucrărilor de construcţii în pri­mele nouă luni a înregistrat o scă­dere cu 13% faţă de perioada similară a anului trecut, cu un declin puternic pe segmentul construcţiilor ingi­ne­reşti, însă cu o evolţie bună pe seg­men­tul construcţiilor rezi­den­ţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO