• Leu / EUR4.7249
  • Leu / GBP5.2925
  • Leu / USD4.2241
Business Construct

Vastint, divizia imobiliară a IKEA, intră în linie dreaptă cu proiectul rezidenţial din şoseaua Siseşti pe care vrea să-l transforme în cel mai mare cartier nou din nordul Capitalei

Vastint, divizia imobiliară a IKEA, intră în linie dreaptă cu proiectul rezidenţial din şoseaua Siseşti pe care vrea să-l transforme în cel mai mare cartier nou din nordul Capitalei

Terenul de 47 de hectare deţinut de Vastint va fi împărţit în mai multe zone – zonă de locuit, cu trei regimuri de înălţime, mic, mediu şi mare.

Autor: Bogdan Alecu

joi, 00:00 100
♦ Suedezii de la Vastint au intrat în linie dreaptă cu proiectul din nordul Capitalei, au desemnat proiectantul şi lucrează la autorizaţii pentru a demara construcţia ♦ Viitorul ansamblu promite de la început să includă şcoli, centre comerciale, parcări supraterane şi subterane şi piste pentru biciclişti, fiind din start cel mai mare proiect de acest tip demarat până acum în Bucureşti.

Grupul Vastint, care are aceiaşi acţionari precum grupul Inter IKEA, intră în linie dreaptă cu proiectul rezidenţial care poate ajunge spre un miliard de eu­ro în zona Siseşti din nordul Capitalei, a de­­sem­nat un proiectant şi lucrează la con­­­­­ceptul viitorului „minioraş“. Acesta va include şi centre de învăţământ po­trivit datelor publicate la Primăria Capitalei. Grupul Vastint este deţinut de Interogo Holding Group, care la rândul lui este deţinut de Interogo Foundation – care mai deţine şi Inter IKEA Group. Terenul de 47 ha a fost cumpărat la începutul anului 2016 de la Teia Sponte, potrivit datelor din piaţă, cu circa 70 mil. euro, fiind una dintre cele mai mari tranzacţii cu terenuri pentru proiecte rezidenţiale semnate până acum.

Vastint urmăreşte astfel noua tendinţă din Bucureşti, aceea de a construi „minioraşe“ integrate, care să includă de la locuinţe la birouri şi centre de servicii şi şcoli, astfel încât acestea să depindă cât mai puţin de infrastructura exterioară. În plus, spre deosebire de alte minioraşe construite în afara Bucureştiului, Vastint mizează pe infrastructura de apă, canalizare şi curent electric a Capitalei.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7249
Diferență: 0,0445
Ieri: 4.7228
Azi: 4.2241
Diferență: 0,8162
Ieri: 4.1899
Azi: 5.2925
Diferență: -0,1528
Ieri: 5.3006
Azi: 4.2222
Diferență: 0,3017
Ieri: 4.2095