Business Construct

O veste proastă: Cel mai mare proiect imobiliar din centrul Capitalei a fost exclus de la investiţii. Proiectul Esplanada din mijlocul Capitalei mai aşteaptă. Primăria Bucureşti: Din cauza situaţiei juridice incerte a amplasamentului şi a diminuării fondurilor bugetare alocate pe 2020, obiectivul este exclus din programul de investiţii pe 2020

Proiectarea şi construcţia efectivă a clădirilor care ar urma să facă parte din Cartierul Justiţiei necesită un împrumut total de 220 mil. euro.

Proiectarea şi construcţia efectivă a clădirilor care ar urma să facă parte din Cartierul Justiţiei necesită un împrumut total de 220 mil. euro.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.10.2020, 11:30 3473

♦ Pe întregul teren de peste 10 hectare ar urma să se construiască, pe o parte, Cartierul pentru Justiţie (5,3 hectare), iar pe restul – un centru cultural şi parcări subterane publice (operate de primărie).

Megaproiectul imobiliar care ar urma să fie construit pe platforma de zece hectare Esplanada de pe Bulevardul Unirii din Bucureşti a fost eliminat din planurile autorităţilor în 2020, un motiv fiind reducerea fondurilor disponibile.

„Din cauza situaţiei juridice incerte a amplasamentului şi a diminuării fondurilor bugetare alocate pe anul 2020, în prezent, obiectivul nu poate fi demarat, fiind astfel exclus din programul de investiţii al Direcţiei Generale Investiţii pe anul 2020“, spun reprezentanţii Direcţiei de Presă a Primăriei Municipiului Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO