• Leu / EUR4.7284
  • Leu / GBP5.1609
  • Leu / USD4.2575
Business Construct

Veşti bune de pe piaţa imobiliară: Preţurile scad cu 2-5% în Bucureşti pe segmentul de locuinţe premium

Veşti bune de pe piaţa imobiliară: Preţurile scad cu 2-5% în Bucureşti pe segmentul de locuinţe premium

Autor: Raluca Nicolae

28 apr 2019 11066

Segmentul de locuinţe premium a înregistrat scăderi de preţuri între 2 şi 5% în anumite sectoare din Bucureşti, iar zonele care reprezintă o ofertă mai atractivă sunt cele din Nord, în sectoarele unu, doi şi trei, precum şi în zona adiacentă Ilfov, potrivit unui comunicat transmis de Imobiliarium.

Piaţa imobiliară locală reprezintă, în prima parte a acestui an, schimbări în ceea ce priveşte preţurile, ofertele de beneficii, precum şi tendinţele la achiziţie. Specialiştii subliniază faptul că scăderile de preţuri din această perioadă reprezintă doar o ajustare la cerere, care nu se va transforma într-o tendinţă pe termen lung.

„Estimăm că pe termen scurt şi mediu piaţa va cunoaşte uşoare scăderi de preţuri, iar în contextul în care avem deja cel mai mare volum de locuinţe din ultimii an şi observăm cererea temperata a cumpărătorilor, putem spune că ediţia Imobiliarium din această primăvară se anunţă mult mai interesantă decât sfârşitul anului trecut. Pe de altă parte, aceste schimbări nu sunt majore şi pe termen lung, ceea ce face din 2019 un an bun pentru achiziţii”, a declarat Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium.

Potrivit reprezentantului Imobiliarum, în Bucureşti scăderile de preţuri se situează între 2 şi 5%, în anumite sectoare. De la începutul acestui an, se observă cu precădere o scădere în zona de luxury şi segmentele care depăşesc categoria de mijloc. Zonele care prezintă o ofertă mai atractivă în ediţia din acest an sunt cele din Nord - sectorul 1, 2 si 3, precum şi zona adiacentă Ilfov.

Unul dintre motivele determinante ar fi cumpătarea cumpărătorului de a investi bugete mari, în contextul în care numeroase proiecte deja construite se încadrează în zona boutique, premium, luxury. Potrivit specialiştilor, se observă tendinţa de revenire cât mai aproape de oraş, de centru.

De asemenea, tendinţa actuală a pieţei influenţează direct şi semnificativ oferta de beneficii, care apare sub formă de discounturi, dar şi sub formă fizică, precum mobilier, loc de parcare, curte şi biciclete cadou.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7284
Diferență: 0,0212
Ieri: 4.7274
Azi: 4.2575
Diferență: -0,1899
Ieri: 4.2656
Azi: 5.1609
Diferență: -0,4264
Ieri: 5.1830
Azi: 4.3494
Diferență: -0,0276
Ieri: 4.3506