Business Construct

Vlad Costea, CEO, Sigtree Technologies: Este mai uşor să asiguri eficienţa energetică pentru o clădire nouă, dar există soluţii de modernizare şi pentru cele vechi; este important să existe un push pe partea de legislaţie

Vlad Costea, CEO, Sigtree Technologies: Este mai uşor...

Autor: Roxana Rosu

21.11.2022, 16:29 101

Este mai uşor să asiguri eficienţa energetică pentru o clădire nouă, dar există soluţii de modernizare şi pentru cele vechi şi este important să existe un push si pe partea de legislaţie ca acest proces să ia amploare, a declarat Vlad Costea, CEO, Sigtree Technologies în cadrul conferinţei ZF si ROMANIA PROPERTY CLUB: Polii de business ai Romaniei.

”Sunt sisteme IoT pe această zonă de peste 15 ani, dar în ultimii ani ele s-au dezvoltat accelerat şi totul devine mai interconectat. Nu sunt nişte standarde globale, dar nu suntem departe.  Conceptele ESG au mare importanţă în acest domeniu”.

El a explicat că eficienţa energetică are două aspecte: o parte care poate fi făcută de investitor şi a doua partea de monitorizare, pentru a evalua dacă o clădire deja operaţională chiar performează la parametrii doriţi.

”Aici putem interveni şi noi. Aplicaţia noastră asigură legătura intre dezvoltator, chiriaşi, proprietar. Putem prezenta date agregate din platforma noastră”.

Sigtree Technologies este o platformă tip marketplace pentru dezvoltatorii imobiliari, care aduce la un loc furnizorii de servicii cu locatarii unei comunităţi, lansată în 2018,

Vlad Costea a precizat că cea mai mare provocare pentru proprietarii de clădiri, pentru zona de property management, este resursa umană.

”Soluţia noastră asigură acest management de portofoliu. Integrăm pe platformă şi proiecte office şi rezidenţiale şi logistice, iar multe procese operaţionale zilnice pot fi automatizate.”

Ce a mai declarat Vlad Costea în cadrul conferinţei:

Anul acesta am adăugat în platformă portofoliu de la Portland Trust , Forte Partners, One United, Ţiriac Imobiliare . Accentul a fost pe office, şi ceva apartamente.

Focusul nostrum pe 2023 este pe pieţele exeterne, Polonia şi Ungaria. Mai sunt dezvoltări şi în România, ne uităm la Iaşi , la Timişoara.  

Ce se dezvoltă în România se face la un standard destul de inalt, comparând de exemplu şi cu Varşovia. Sunt folosite soluţii moderne, integrate digital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO