Business Construct

Vopsele: Actionarii Policolor nu vand afacerea

31.07.2008, 15:01 121

Fondurile de investitii Romanian Investment Fund (RIF) si Reconstruction Capital (RC2), inregistrate in Cipru, vor delista producatorul de vopsele Policolor Bucuresti (PCL) dupa ce vor prelua participatia RAEF, insa nu intentioneaza sa iasa deocamdata din actionariatul companiei.
"Intentionam sa delistam compania in acest an. Totusi, nu avem in vedere un exit mai repede de circa doi ani. Nu avem in momentul acesta niciun fel de discutii privind vanzarea Policolor", a declarat Ion Florescu, director la compania New Europe Capital (NEC) care administreaza fondul RC2. Florescu este si presedintele Consiliului de Administratie al Policolor.
Fondurile de investitii RC2 si RIF au anuntat ca vor cumpara pana la inceputul lunii noiembrie pachetul de 33% din actiuni detinut de Fondul Romano-American de Investitii (RAEF) pentru 27,5 mil. euro. Cele doua fonduri vor cumpara participatia RAEF in cadrul Policolor la un pret de 1,1648 euro/ actiune (echivalentul a 4,25 lei/actiune), evaluand compania la circa 83 mil. euro.
RC2 si RIF detin in prezent peste 60% din Policolor, dupa ce RC2 a cumparat aproximativ 1,3% din actiunile Policolor de pe Bursa, pentru aproape 4 milioane de lei (1,07 milioane de euro). Dupa preluarea participatiei RAEF, cele doua fonduri isi vor majora detinerea la peste 93%. Policolor a derulat in ultimii ani un proces de restructurare a activitatii, in cadrul caruia a relocat o parte din productie la fabrica Orgachim din Bulgaria, la care Policolor este actionar majoritar. In urma acestui proces, compania si-a majorat afacerile, dar a inregistrat pierderi.
Cifra de afaceri a Policolor pentru primul trimestru al acestui an s-a situat la 35,37 milioane de lei (9,6 milioane de euro), in crestere cu 14% fata de perioada similara a anului 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO