ZF Cei mai mari jucători din economie, ediţia a XIII-a. Afacerile celor mai mari 20 de producători de materiale de construcţii au sărit de 7 mld. lei. Companiile au mizat pe investiţii în producţie

21 iun 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Piaţa locală de materiale de construcţii reprezintă un business total de peste nouă miliarde de euro, cu aproape 350.000 de salariaţi ♦„Rata de creştere a pieţei de 10-15%  este prea mică pentru capacităţile existente. Vor fi unii jucători care vor întâmpina probleme. Dacă local nu există cerere suficientă, iar în străinătate nu poţi transporta marfa pentru că nu există o reţea de autostrăzi, de ce să faci investiţii în producţie în România?“, spune Adrian Porfir, manager la Joris Ide.

Cei mai mari 20 de producători de materiale de construcţii după cifra de afaceri înregistrată în 2017 au avut anul trecut un rulaj cumulat de peste şapte miliarde de lei, cu circa 10% mai mult decât în anul anterior, când businessul cumulat al aceloraşi companii fusese de 6,4 miliarde de lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2018

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
crestere
, investitii
, materiale de constructii
, jucatori
, productie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide