Business Construct

ZF Live. Andrei Botiş, managing partner la NAI România: Pe rezidenţial, dinamica tranzacţiilor cu terenuri a crescut, preţurile sunt relativ stabile

Autor: Roxana Rosu

14.08.2015, 00:06 608

Dinamica tranzacţiilor cu terenuri pe zona rezidenţială a crescut începând cu a doua jumătate a anului trecut, preţurile fiind relativ stabile, în condiţiile în care  acest segment al pieţei este dominat de dezvoltatori români, companii sau persoane fizice, a spus la ZF Live Andrei Botiş, managing partner, NAI România.

„În ultimii 5 ani s-a dezvoltat foarte mult partea rezidenţială, unde dezvoltatori români, cu bugete de 100.000 - 300.000 euro, au început să construiască, de la 1 - 3 case la un bloc mic, cu tranzacţii succesive, obţinând randamente mari. Tot mai mulţi merg pe genul asta de proiecte mici. Sunt puţine fonduri de investiţii care au derulat investiţii în rezidenţial în această perioadă. Sectorul a fost susţinut de dezvoltatori români“.

Andrei Botiş spune că interesul pentru anumite zone, cum este sudul Bucureştiului, a dus la creşterea valorii terenurilor, fiind proprietari care modifică preţul de la o lună la alta. Tendinţa se va menţine şi în perioada următoare, preţul terenurilor rezidenţiale în jurul Capitalei urmând să mai crească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO