Business Construct

ZF Live. Iulian Gogan, avocat: Normele de aplicare ale Ordonanţei 114 apar abia în luna februarie. Până atunci, companiile pierd lupta cu ambiguitatea legislativă

Autor: Alex Ciutacu

17.01.2019, 00:05 1450

Companiile reclamă schimbările bruşte şi lipsa normelor metodologice legate de Ordonanţa 114/2018 şi se confruntă în mod direct cu lipsa de claritate aduse de acestea, normele de aplicare fiind inexistente şi programate abia pentru jumătatea lunii februarie.

„Majoritatea companiilor reclamă aceste schimbări bruşte, lipsa de consultări, lipsa normelor metodologice şi lipsa de claritate. Avem legi fără norme. (...) Legat de Ordonanţa 114/2018, care priveşte mărirea salariilor la firmele din construcţii la 3.000 de lei, normele de aplicare apar în 45 de zile deci în februarie, iar clienţii mei nu au prevederi clare cu privire la ce se întâmplă cu salariul celorlalţi angajaţi, precum salariul contabilului, şoferului sau al paznicului. Şi acum ei se întreabă dacă să transmită sau nu în REVISAL aceste modificări“, explică avocatul Iulian Gogan, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO