Business Hi-Tech

100.000 de dolari reali cheltuiti in lumi virtuale

27.10.2005, 19:53 27

Un pasionat de jocuri video a cheltuit 100.000 de dolari (83.675 euro) reali pentru o statie spatiala virtuala, desenata de artistii MindArk in cadrul universului online Project Entropia. Universul fantastic, a carui actiune se desfasoara pe planeta Calypso, are o moneda proprie, PED (Project Entropia Dollar), un PED valorand circa 10 centi.

Statia spatiala de vacanta scoasa la vanzare prin licitatie a ajuns la enorma suma de un milion de PED, iar jucatoul pasionat Jon Jacobs a platit 100.000 de dolari reali pentru ea. Licitatia a pornit de la un singur PED pentru statia spatiala, insa se pare ca majoritatea jucatorilor au licitat din greu pentru ea. Entropia are acum 236.000 de jucatori inregistrati pe site. Se pare ca Jacobs va putea sa isi recupereze investitia organizand vacante de vis virtuale pe statia sa orbitala din joc. Anul trecut, in cadrul acestui proiect, un alt jucator pasionat si-a cumparat o insula virtuala, pentru care a platit 26.500 de dolari (20.700 de euro).

Spre deosebire de alte jocuri video care permit conectarea pe Internet a mai multor utilizatori care joaca diverse roluri (multiplayer online RPG), compania nu taxeaza nici un ban pentru descarcarea soft-ului necesar si nici nu are un abonament lunar pentru a accesa site-ul. In schimb toate achizitiile in lumea virtuala, de la cafea pana la statii orbitale, se fac cu bani reali, printr-un sistem de licitatii securizate online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO