Business Hi-Tech

12 paleţi plini cu bancnote de 100 de dolari - atât a costat cea mai recentă achiziţie a Facebook

12 paleţi plini cu bancnote de 100 de dolari - atât a costat cea mai recentă achiziţie a Facebook

Autor: Dorin Oancea

22.04.2012, 13:55 842

Pentru cei care au o problemă cu reprezentarea sumei aveţi în imagine un miliard de dolari: 12 paleţi plini cu bancnote de 100 de dolari. Este preţul pe care l-a plătit Facebook pentru achiziţionarea Instagram, compania care a dezvoltat aplicaţia cu acelaşi nume. Aceasta este dedicată zonei de smartphone şi tablete şi permite editarea fotografiilor şi publicarea acestora pe reţelele de socializare.

Cum putem interpreta cea mai mare achiziţie efectuată vreodată de compania fondată de Mark Zuckerberg, un sfert din banii pe care Facebook îi avea disponibili? În primul rând este o realizare a celor doi fondatori ai Instagram, Kevin Systrom şi Mike Krieger. Este pur şi simplu o mare lovitură pentru cei doi să vândă o companie care nu are nici măcar doi ani de la înfiinţare, cu un număr incert de angajaţi, între 12 şi 6, în funcţie de sursă, lipsită de venituri şi cu un număr rezonabil de utilizatori - în jur de 30 de milioane (pare mare, dar în termeni de internet nu este - comparaţi cu cei 845 de milioane de utilizatori pe care îi are Facebook).

Citiţi continuarea articolului pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO