15 companii, printre care Asus, Thomas Cook şi TUI, investigate de Bruxelles pentru restricţiile impuse vânzărilor online

3 feb 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Uniunea Europeană a declanşat ieri o investigaţie care vizează 15 companii, printre care se află nume cunoscute precum producătorul de PC-uri Asus sau agenţiile de turism Thomas Cook şi TUI, sub suspiciunea că acestea le-ar fi impus restricţii partenerilor la vânzarea produselor şi serviciilor în unele regiuni, blocând astfel accesul consumatorilor la cele mai avantajoase preţuri disponibile în spaţiul comunitar, scrie Reuters. UE are în plan să încurajeze vânzările online din spaţiul comunitar şi să blocheze restricţiile de vânzare pe baza locului în care se află consumatorii, pentru a crea o piaţă unică digitală.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.02.2017

 
Cuvinte cheie:
companii
, asus
, impunere
, investigatie
, restrictii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide