Business Hi-Tech

2Checkout, o companie care a pornit dintr-o afacere dezvoltată de Radu Georgescu în urmă cu 14 ani, a fost cumpărată de gigantul american Verifone

2Checkout, o companie care a pornit dintr-o afacere...

Autor: Ştefan Stan

09.09.2020, 13:57 1117

2Checkout, un business pornit în România în urmă cu 14 ani, a fost cumpărat de gigatnul american Verifone, unul dintre cei mai mari provideri de soluţii de plata şi ecommerce la nivel global, potrivit unui anunţ al companiei.

”Pe termen scurt, serviciile noastre nu vor fi schimbate şi clienţii nu vor simţi diferenţa. Vom continua cu viziunea şi parcursul 2Checkout, iar apoi vom elabora un plan pe termen lung”, anunţă compania pe site-ul propriu. 

2Checkout este un furnizor de soluţii de comerţ electronic înfiinţat în 2006 de antreprenorii locali Radu Georgescu şi Cristian Badea şi preluat în 2013 de fondul de investiţii american Francisco Partners. 

La nivel global, 2Checkout încheia anul trecut cu peste 400 de angajaţi, aproximativ 340 dintre aceştia fiind în România. Odată cu mărirea echipei locale, compania a extins biroul din Bucureşti din zona Pipera, având la sfârşitul anului trecut o suprafaţă totală de peste 3.700 mp.

Verifone este o multinaţională americană cu sediul în San Jose, California, cu peste 5.000 de angajaţi la nivel global. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO