Business Hi-Tech

500 de milioane de utilizatori folosesc tehnologie Bitdefender creată de ingineri români

500 de milioane de utilizatori folosesc tehnologie...

Autor: Radu Racu

11.02.2013, 00:07 30508

Bitdefender, unul dintre cei mai importanţi furnizori globali de soluţii antivirus, controlat de românii Florin şi Măriuca Talpeş, ţinteşte un avans de 30% pe pieţele dezvoltate pe care activează compania, ca SUA, China sau Germania, conform datelor prognozate de reprezentanţii companiei.

Software-ul produs de Bitdefender este folosit direct, prin soluţiile proprii, şi indirect prin intermediul altor producători care integrează coduri dezvoltate de programatorii români de 500 de milioane de utilizatori la nivel mondial, faţă de 400 de milioane în 2011. "Pe segmentul companiilor, în Europa Germania este fo­cu­sul numărul 1", a declarat Florin Talpeş, directorul executiv şi fondatorul Bitdefender.

Bitdefender are circa 600 de angajaţi, dintre care 80% sunt localizaţi în România, în birourile din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj. Printre mărcile internaţionale de software antivirus care folosesc tehnologie Bitdefender se numără G Data (Germa­nia), F-Secure (Finlanda), BullGuard (Dane­marca) sau Qihoo 360 (lider în software de securitate în China). Cele mai recente date indică afaceri de 32 de milioane de euro pentru companie.

“În proporţie de 99%, soluţiile Bitdefender sunt produse în România”, a declarat Talpeş. 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO