Business Hi-Tech

70 de antreprenori din IT vor deveni mentorii tinerilor care vor să îşi deschidă o afacere

70 de antreprenori din IT vor deveni mentorii tinerilor...

Autor: Adelina Mihai

27.02.2014, 00:08 584
Peste 150 de tineri sunt aş­tep­taţi în acest weekend la hackatonul (maraton de pro­gramare) organizat în cadrul proiectului Innova­tion Labs, un program prin care tinerii pasionaţi de domeniul IT sunt încurajaţi să devină antreprenori.
 
În cadrul ediţiei de anul trecut, în etapa finală au ajuns 11 echipe care au încercat să dezvolte şi să îşi vândă produsele create unor investitori, din care au fost „puse pe picioare“ două businessuri care au primit şi finanţare.
 
„Hackatonul este prima etapă de selecţie a echipelor, care va avea loc în Bucureşti (pe 1 şi 2 martie) şi în Cluj (pe 8 şi 9 martie), în urma căruia se vor alege 30 de echipe cu câte 2–4 membri. Imediat după etapa de selecţie, tinerii rămaşi în program vor participa la sesiuni de mentoring şi cursuri deschise cu antreprenori din industrie. Programul durează trei luni, perioadă în care aceştia vor interacţiona cu 70 de mentori“, a explicat profesorul Răzvan Rughiniş de la Facultatea de automatică şi calculatoare din cadrul Politehnicii din Bucureşti. El este unul dintre mentorii implicaţi în cadrul acestui program.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO