Business Hi-Tech

Abonaţii Vodafone RED pot vorbi nelimitat şi în roaming prin opţiunea „Roaming pe zi“

Abonaţii Vodafone RED pot vorbi nelimitat şi în...
06.07.2013, 00:14 1240

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat ieri opţiunea „Roaming pe zi“ prin care clienţii Vodafone RED - abonamentul cu minute şi SMS-uri nelimitate în orice reţea – pot vorbi nelimitat şi în roaming pentru un cost de 3 euro/zi (TVA inclusă). Abonaţii Vodafone RED au astfel acces la convorbiri şi mesaje text nelimitate, precum şi la trafic de date de până la 4 GB atunci când călătoresc în ţările din Uniunea Europeană (UE), dar şi în Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Insulele Reunion, Gibraltar, Turcia, Albania sau Elveţia.

Opţiunea „Roaming pe zi“ este disponibilă şi pentru clienţii Vodafone care au un alt tip de abonament, precum şi pentru utilizatorii cartelelor prepaid Vodafone. Aceştia vor putea folosi şi în roaming traficul de date, minutele şi SMS-urile naţionale incluse în planul lor tarifar prin plata unei taxe de 3,99 euro/zi (TVA inclusă). Noua opţiune este valabilă şi pentru destinaţii exotice ca Singapore, Hong Kong, Malaiezia, Egipt, Australia, Ghana, Qatar, Japonia, Africa de Sud, India şi Noua Zeelandă.

Pentru a beneficia de această opţiune abonaţii Vodafone RED vor plăti o taxă de 6 euro (TVA inclusă)/zi, iar clienţii altor tipuri de abonamente şi utilizatorii cartelei Vodafone vor achita 8 euro (TVA inclusă)/zi. Vodafone a anunţat ieri şi modificarea tarifelor standard de roaming în conformitate cu Regulamentul de Roaming Internaţional impus în UE. Spre exemplu, un apel local, un apel către România şi către destinaţii internaţionale din UE va costa 0,30 euro/min., faţă de tariful de 0,36 euro/min. practicat până la 30 iunie 2013. Anul trecut, Vodafone România a avut afaceri de peste 700 mil. euro iar la sfârşitul lunii martie avea 8 milioane de clienţi.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 02.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO