Business Hi-Tech

Academia STEP IT, specializată în cursuri de dezvoltare software şi limbaje de programare, închiriază un spaţiu în YUNITY Park, proiect dezvoltat de Genesis Property cu 50 mil. euro, care urmează să fie gata în prima parte a anului viitor

Academia STEP IT, specializată în cursuri de dezvoltare...

Autor: Cristina Bellu

31.10.2022, 12:23 253

STEP IT Academy, companie specializată în cursuri de dezvoltare software şi limbaje de programare pentru adulţi şi copii, a semnat cu Genesis Property, compania deţinută de Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri, pentru închirierea unui spaţiu în proiectul YUNITY Park din Capitală, pe o perioadă de 5 ani, începând din 15 noiembrie.

Dezvoltatorul a demarat în aprilie transformarea parcului de business Novo Park, situat în zona de Nord a Bucureştiului, în YUNITY Park, un concept nou de real estate, care va fi finalizat în primele luni din 2023, cu o investiţie totală de 50 de milioane de euro.

„Academia STEP IT reprezintă un nou tip de chiriaş pentru Genesis Property, ce va deschide calea către o nouă categorie de companii care vor dori să participe, alături de noi, la formarea unei comunităţi cu un rol major în redesenarea trendurilor viitoare”, spune Liviu Tudor, Preşedintele Genesis Property.

STEP IT Academy deţine în portofoliu peste 250 000 de absolvenţi în întreaga lume, fiind prezentă în 21 de ţări, cu 101 sedii deschise.

„La STEP IT Academy ne preocupă investiţia în viitor, în crearea unor generaţii mai bine pregătite pentru o piaţă a muncii în continuă schimbare şi transformare. Sistemul nostru educaţional este gândit să poată oferi studenţilor posibilităţi inedite de a se dezvolta profesional. Totodată, ideologia STEP IT are la bază inovaţia şi necesitatea educaţiei în tehnologie, tocmai de aceea am ales să facem parte din YUNITY Park, un proiect desprins din viitor”, adaugă Vladislav Adonev, Director General, STEP IT Academy.

La interior, proiectul YUNITY Park include spaţii de co-working şi co-living, un centru de conferinţe cu o capacitate totală de 540 de locuri, o cafenea-restaurant de 190 de locuri, precum şi zone de divertisment, fitness şi spaţii special amenajate pentru socializare şi relaxare.  

Parcarea exterioară din complex urmează să fie transformată într-o zonă verde complet reamenajată, cu un design futurist, pe o suprafaţă totală de 7.500 de metri pătraţi. Spaţiul va include un amfiteatru pentru evenimente outdoor, cu o capacitate de 220 de locuri în gradene, dar şi o pădure urbană de 1.000 de metri pătraţi unde angajaţii vor putea susţine inclusiv întâlniri de lucru. Pe timpul sezonului cald, YUNITY Park va avea o terasă exterioară care va deservi un food hall de 4.000 de metri pătraţi şi numeroase zone destinate interacţiunilor profesionale şi socializării în timpul liber.

Toate cele şapte clădiri din YUNITY Park, cu o suprafaţă închiriabilă de 75.000 de metri pătraţi, în care intră zonele de co-living şi food hall, sunt încadrate în clasa A de eficienţă energetică, au certificarea BREEAM – Very Good şi vor obţine IMMUNE Building Standard™ - Rezilient, 5 stele din 5. Standardul IMMUNE™ recomandă o investiţie într-un sistem Healthy by Design, format dintr-o reţea de dispozitive, tehnologii şi echipamente specializate implementate atât la nivelul clădirii, cât şi în spaţii destinate situaţiilor de urgenţă (cameră de carantină şi de izolare, depozit de urgenţă.

Genesis Property deţine şi administrează peste 150.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri de clasa A, în clădirile Novo Park şi West Gate Business District din Bucureşti, ocupate de chiriaşi precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens şi Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajaţi. 

Compania este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studenţesc privat din România, West Gate Studios, şi al unităţii de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO