Business Hi-Tech

Acceleratorul Innovation for Children caută antreprenori care dezvoltă cu ajutorul tehnologiei soluţii inovatoare pentru copii. „Fundaţia Vodafone România va oferi ONG-urilor micro-granturi în valoare totală de 30.000 de euro”

Acceleratorul Innovation for Children caută antreprenori...

Autor: Alexandra Cepăreanu

22.02.2021, 20:11 71

Acceleratorul Innovation for Children, iniţiat de Impact Hub Bucharest, Fundaţia Botnar şi Impact Hub Basel, deschide înscrierile pentru cea de-a treia ediţie a programului dedicat creşterii calităţii vieţii copiilor din România, în cadrul căruia participanţii vor construi şi valida un model de afacere beneficiind de sesiuni de training-uri, mentorat, consultanţă.

„Între 10 şi 15 echipe vor fi selectate şi vor beneficia de sesiuni ce vor adresa impactul social al proiectelor, strategia de marketing şi de propunere comercială, sustenabilitatea financiară şi tacticile de atragere a partenerilor sau investitorilor şi vor participa la o conferinţă de networking cu cei mai importanţi actori din domeniu”, au transmis reprezentanţii Innovation for Children.

De asemenea, anul acesta s-a alătuat pogramului şi Fundaţia Vodafone România, cu o finanţare de 72.000 de euro pentru susţinerea participării sectorului ONG.

„În urma unui proces de selecţie, participanţii vor intra apoi într-o etapă de dezvoltare a soluţiilor şi vor avea acces la opţiuni de susţinere financiară de minimum 50.000 de euro, dintre care Fundaţia Vodafone România va oferi organizaţiilor non-guvernamentale micro-granturi în valoare totală de 30.000 de euro.”

Programul din acest an este structurat în două etape principale şi caută antreprenori care dezvoltă cu ajutorul tehnologiei soluţii pentru sănătatea fizică şi emoţională a copiilor, educaţie, nutriţie şi alimentaţie, siguranţă, drepturile copiilor în era digitală şi alte domenii care ar putea contribui la o viaţă mai bună pentru copiii şi adolescenţii cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani.

Proiectele - între 3 şi 5 - selectate după marea finală, ce se va desfăşura în septembrie,, intra într-o etapă de dezvoltare a soluţiilor care va dura 6 luni şi vor beneficia de o campanie de promovare la finalul programului, în martie 2022.

În cele două ediţii precedente, programul Innovation for Children a selectat 23 de soluţii finaliste, dintre care nouă au primit finanţări însumând peste 200.000 de euro. În plus, două dintre startup-urile participante, Kinderpedia şi Brio, au atras şi investiţii private în valoare totală de peste 740.000 de euro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO