Business Hi-Tech

Acceleratorul Innovators for Children 2021 a selectat două soluţii digitale educaţionale şi una de sănătate pentru a merge în etapa a doua a programului, unde fondatorii vor beneficia de mentorat, sprijin în creşterea business-ului şi finanţare

Fluxy, Dara şi ProfAid Kit

Fluxy, Dara şi ProfAid Kit

Acceleratorul Innovation for Children, iniţiat în 2019 de Impact Hub Bucharest, Fundaţia Botnar şi Impact Hub Basel, aflat la cea de-a treia ediţie, a desemnat trei câştigători - două soluţii digitale educaţionale şi una de sănătate -,în cadrul evenimentului online Pitch Day, pentru a merge în etapa a doua a programului, unde vor beneficia de mentorat, sprijin în creşterea business-ului şi finanţare, potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Innovation for Children.

„Din cele opt proiecte inovatoare incluse în prima etapă a programului, Dara, ProfAid Kit şi Fluxy au fost selectate pentru a doua etapă, care se va desfăşura până în martie 2022 şi în care finaliştii vor beneficia de mentorat, sprijin în creşterea business-ului, o campanie de PR şi de diverse opţiuni de sprijin financiar”, conform reprezentanţilor acceleratorului.

Proiectul Dara, dezvoltat de Asociaţia Dăruieşte Aripi şi finanţat cu 15.000 euro, este o platformă digitală dedicată continuării îngrijirii la domiciliu a copiilor cu patologii cronice grave.

„Innovators for Children mi-a prezentat mai multe părţi importante într-un business social şi m-a ajutat să le implementez, în ideea în care nu este de ajuns să porneşti de la o emoţie ca să mergi pe o cale sănătoasă, este nevoie de profesionalism, este nevoie de idei din mai multe domenii, idei din marketing, idei de business sau de impact, este nevoie de beneficiari. A trebuit să identific aceste segmente, fără de care proiectul avea şanse mai mici să reuşească”, a spus Alina Pătrăhău, fondator al Dara.

ProfAid Kit este un proiect al Asociaţiei Autism Voice, finanţat cu 15.000 euro, şi este o platformă educaţională ABA cu instrumente inovative de management comportamental, pentru profesori şi părinţi, ce înlătură conceptul de „copil problemă” şi „mediu problemă” în clase. 

„În aceste trei luni, programul ne-a ajutat să pornim de la o idee şi să ajungem la un Minimum Viable Product (MVP), chiar a fost un proces de accelerare extraordinar de puternic, în care mentorii ne-au ajutat să înţelegem ce este un plan de business, noi fiind din mediul ONG şi aceste planuri nu sunt lucruri cu care ne întâlnim în fiecare zi. Ne-au ajutat să înţelegem care e diferenţa dintre un produs social care e gratuit şi un produs comercial, şi, mai mult decât atât, ne-au ajutat să înţelegem că putem crea proiecte 2 în 1 - să ne menţinem şi misiunea şi să creăm şi instrumente de sustenabilitate”, a spus Nicoleta Orlea, fondator al ProfAid Kit.

De asemenea, fundaţia Vodafone România, partener în această ediţie a programului Innovators for Children, acordă micro-granturi în valoare totală de 30.000 de euro pentru proiectele Dara şi ProfAid Kit. Finanţarea acordată va ajuta la accelerarea dezvoltării business-urilor sociale pe perioada următoarelor şase luni.

FluxyApp este o aplicaţie mobilă de învăţare în flux, destinată elevilor din învăţământul secundar. Fluxy îşi propune să rezolve problema lacunelor din educaţia elevilor, servind drept un partener de învăţare personalizată pentru fiecare copil şi ajutând părinţii şi profesorii să se implice, în felul lor.

De asemenea, printr-un parteneriat cu SeedBlink, platformă de equity crowdfunding pentru start-up-uri de tehnologie, Fluxy va primi sprijin în pregătirea pentru o potenţială investiţie.

„Sprijinul pe care l-am primit în cadrul acceleratorului a fost important pentru noi, ne-a ajutat să dezvoltăm soluţia şi s-o aducem unde este. Implicarea SeedbBink este pentru noi un vot de încredere care ne dă energia să mergem mai departe şi să scalăm acest produs în felul în care ne-am dorit şi să facem treabă, pentru că noi chiar avem treabă în educaţie”, a spus George Hâncu, fondator al FluxyApp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO