Business Hi-Tech

Acceleratorul InnovX-BCR a atras start-up-uri din afara României

Acceleratorul InnovX-BCR a atras start-up-uri din afara...

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.10.2021, 00:02 271

Programul de accelerare dedicat afacerilor de tehnologie InnovX-BCR a selectat 10 start-up-uri din România, Bulgaria, Canada, Elveţia şi Singapore, cu afaceri de peste 500.000 de euro, pentru a intra în cadrul programului, au transmis reprezentanţii InnovX-BCR printr-un comunicat.

„Programul de accelerare se extinde internaţional tot mai mult, iar în grupa Start-ups au participat pentru prima dată companii cu fondatori din patru ţări din Europa, Asia şi America de Nord. Vom continua să aducem start-up-uri inovatoare din toate colţurile lumii, pentru a crea un schimb de experienţe cu antreprenorii români şi pentru a atrage un portofoliu cât mai diversificat de mentori şi investitori”, a spus Diana Dumitrescu, CEO al InnovX-BCR.

Start-up-urile au participat într-un bootcamp desfăşurat pe o perioadă de 12 săptămâni în care au avut acces la programe educaţionale paralele dedicate diferiţilor membri ai start-up-urilor în funcţie de responsabilităţi: 1. CEO - Program de educaţie financiară şi de business în vederea atragerii de finanţări de tip grant şi equity; 2. CIO - Program educaţional de inovare şi 3. CTO - Program educaţional dedicat tehnologiilor emergente, au mai transmis reprezentanţii programului dedicat start-up-urilor tech.

„În total, 15 start-up-uri au participat în bootcamp în grupa Start-ups, iar 10 dintre acestea au trecut de Selection Day şi au fost alese pentru a participa la etapele finale Elevator Pitch, în faţa echipei de management BCR, şi la Demo Day, pitch în faţa unor potenţiali investitori. Pentru prima oară, dintre start-up-urile finaliste au făcut parte 4 companii cu fondatori din Elveţia, Singapore, Bulgaria şi Canada.” 

Primele trei locuri au fost ocupate de start-up-urile Kinderpedia din România - platformă SAAS şi o aplicaţie mobilă pentru ca părinţii să interacţioneze cu grădiniţele şi şcolile primare, cu scopul de a asigura cea mai bună îngrijire pentru copiii lor),, care a ocupat primul loc, locul doi a fost ocupat de WeaveAir din Canada -  o soluţie hardware şi software end-to-end pentru sistemele de distribuţie a aerului care previne răspândirea contaminării şi infectării aerului din clădiri), iar pe locul trei s-a situat un start-up din Elveţia, eCollect - un fintech care asigură gestionarea complet digitalizată a creanţelor pentru companii, ce utilizează tehnologii AI şi machine learning.

De asemenea, cele trei start-up-uri vor participa şi vor fi prezentate în faţa investitorilor şi potenţialilor parteneri la conferinţa Wolves Summit, ce va avea loc în Polonia pe 19-21 octombrie, unde InnovX-BCR este partener.

„La aproape trei ani de la începerea InnovX-BCR au trecut prin programele de accelerare 100 de start-up-uri din tehnologie. Am învăţat şi am adaptat curricula educaţională de la o grupă la alta, crescând constant numărul mentorilor şi al investitorilor cu care antreprenorii pot intra în contact. Cea mai importantă etapă pentru start-up-uri este cea de postaccelerare, unde continuăm să-i susţinem pentru a scala proiectele pe care le-au propus în cadrul Demo Day’’, a spus Ana-Maria Creţu, coordonatoarea departamentului de Social Banking BCR.

Acceleratorul InnovX-BCR este realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind, Mindspace şi MIT CEE Forum.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO