Business Hi-Tech

Acer: Creştere „masivă“ pe tablete, scădere pe PC-uri în trimestrul I

Acer: Creştere „masivă“ pe tablete, scădere pe...

Autor: Adrian Seceleanu

10.04.2013, 00:07 460

Vânzările de PC-uri şi tablete ale subsidiarei locale a companiei taiwaneze Acer au scăzut cu 2% în primul trimestru, în condiţiile în care tabletele - cu livări mai mari cu 30%, au amortizat scăderea PC-urilor, a declarat pentru ZF Bogdan Iftemie, directorul de vânzări al companiei, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de laptopuri.

„Pe livrările de tip sell-out (de la distribuitori la dealeri), în primul trimestru suntem cu 2% sub anul trecut, deci o scădere clară. Cifra este valabilă pentru întreg segmentul mobil, inclusiv tablete. Strict pe tablete, suntem pe plus cu 30% şi se putea şi mai bine probabil dacă aveam un stoc mai bun, în special pe Android, pentru segmentul consumer“, a spus Ifte­mie.

„Aşadar, în mod clar tabletele câştigă masiv teren şi PC-urile pierd pe zona de consumer.“

Vânzările de tablete PC au crescut puternic în Ro­mânia, ajungând la circa 200.000 de unităţi anul trecut, de la circa 40.000 în anul precedent. În acest an, vânzările sunt estimate la 300.000 de unităţi.

În anul 2012 s-au vândut circa 540.000 de computere portabile. Cu tot cu computerele desktop şi servere, vân­zările au fost de peste 700.000 de unităţi.

Şeful Acer spune că această tendinţă se vede nu doar în rapoarte, ci privind pur şi simplu în jur, pe stradă sau la restaurant, unde tabletele au început să devină un gadget familiar chiar şi utilizatorilor de vârsta a doua. „Pe segmentul consumer clientul care este interesat de uşurinţă în utilizare şi preţ accesibil o să cumpere o tabletă şi va renunţa la un laptop şi la o cameră foto.“

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO