Business Hi-Tech

Acer va lansa un netbook „foarte ieftin”

25.01.2010, 23:08 29

Acer, cel de-al doilea producator de computere din lume,intentioneaza sa-si mareasca sursele de venit prin deschiderea unuimagazin online de aplicatii si prin lansarea unui e-reader pana lajumatatea anului, scrie Bloomberg. Magazinul online va cuprinde"sute de aplicatii", a declarat Jim Wong, presedintele diviziei deproduse IT din cadrul companiei. Oficialul Acer a adaugat cagigantul taiwanez va lansa in al treilea trimestru propiul netbook,un notebook foarte ieftin, care va functiona in sistemul de operareGoogle Chrome.

Odata cu oferirea de software online si lansarea unui e-reader,Acer va intra pe piete dominate de Apple, producatorul telefoaneloriPhone, sau cel mai mare retailer online din lume, Amazon.com. Prinnoile produse, compania isi va mari profitul net cu aproape 3% inurmatorii doi ani, a mai spus Wong. Magazinul online de aplicatiiva fi deschis la jumatatea acestui an, cu softuri care vorfunctiona pe platforma Android, dezvoltata de Google, in acestmoment folosita pentru netbook-urile si smartphone-urile Acer, darsi pe Windows sau Google Chrome. Aplicatiile vor avea preturifoarte mici sau vor fi gratis, a mai spus Wong, fara a da mai multedetalii. Pana la sfarsitul lunii iunie, Acer va prezenta primul saucititor de carti electronice, care va avea un ecran multitouch de 6inchi (15,2 cm). Gadgetul va intra in competitie directa cu Kindle,de la Amazon.com sau Nook al Barnes & Noble Inc.

"Amazon si Barnes & Noble se concentreaza asuprateritoriului SUA. In Europa de Vest si in Asia-Pacific discutamdeja cu companii de publishing", a mai spus Wong. Potrivitestimarilor companiei americane DisplaySearch, vanzarile globale decarti electronice vor creste anual cu 64%, la 1,8 miliarde deunitati pana in 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO