Business Hi-Tech

Achiziţie pe piaţa globală de outsourcing cu impact în România

Achiziţie pe piaţa globală de outsourcing cu impact...

Autor: Ioana Nita

23.12.2014, 00:00 1524
Compania franceză Atos, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT la nivel internaţional, cu afaceri de 8,6 miliarde euro în 2013, a achiziţionat divizia de IT outsourcing a americanilor de la Xerox pentru suma de 1,05 miliarde de dolari. Tranzacţia va fi finalizată în al doilea trimestru din 2015, iar astfel Atos îşi consolidează poziţia pe piaţa americană, triplându-şi volumul de operaţiuni din SUA. Pe plan local, francezii de la Atos sunt prezenţi din 2011, iar anul trecut au avut afaceri de peste 111 milioane lei. „Tranzacţia va consolida afacerile la nivelul întregului grup. Pentru România, unde avem 1.100 de angajaţi, acest lucru înseamnă noi oportunităţi de creştere“, a declarat pentru ZF Cătălina Dodu, country manager al Atos România.

Cele două companii colaborează de mult timp, Xerox furnizând echipamente de printing şi servicii financiare pentru Atos, în timp ce francezii se ocupau de infrastructura IT din Europa a companiei americane. Vânzarea diviziei de IT Outsourcing face parte din strategia Xerox de a se repoziţiona pe piaţă ca un expert B2B (business to business) pentru departamentele de resurse umane, servicii financiare şi pentru prelucrarea datelor. Xerox a deschis în urmă cu doi ani la Iaşi un centru de servicii IT şi de suport pentru firme. În total, compania americană are peste 1.500 de angajaţi în birourile din Bucureşti, Oradea şi Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO